Services on Demand
Article
Indicators
Related links
- Cited by Google
- Similars in Google
Share
South African Journal of Industrial Engineering
On-line version ISSN 2224-7890
Print version ISSN 1012-277X
Abstract
MASANABO, F.I. and CHATUR, S.. A hybrid push/pull system in an SME bakery in Johannesburg. S. Afr. J. Ind. Eng. [online]. 2023, vol.34, n.3, pp.258-269. ISSN 2224-7890. http://dx.doi.org/10.7166/34-3-2962.
Bakery X is 'n klein besigheid in Johannesburg, Suid-Afrika wat hulle gebak direk aan die eindkliënt verkoop. Bakkery X sukkel om in die spitstye van 06:00 tot 10:00 en 12:00 tot 14:00 in die vraag na vetkoeke te voorsien. Onderhoude is met werknemers gevoer om die produksie-en aanvraagbestuurspraktyke by Bakery X te identifiseer ten einde verbeteringsgeleenthede te evalueer. Die twee hoofknelpunte wat geïdentifiseer is, was 'n beleidsknelpunt (deeg-rysproses) en 'n kommunikasiebottelnek. In die huidige produksiestelsel word werk vrygestel op grond van waargenome vraag en nie werklike vraag nie, wat tot tekorte en die vorming van lang toue gelei het. 'n Hibriede druk/trek-produksiestelsel word voorgestel vir implementering om te help om die knelpunte in die produksieproses uit te skakel, deur 'n Kanban te gebruik om die vloei glad te maak en sodoende waarde aan die kliënt en aan Bakery X te lewer.