SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.34 issue33D printed laryngoscope for endotracheal intubationSystem development for the five-axis extrusion of a photopolymer author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • On index processSimilars in Google

Share


South African Journal of Industrial Engineering

On-line version ISSN 2224-7890
Print version ISSN 1012-277X

Abstract

MASANABO, F.I.  and  CHATUR, S.. A hybrid push/pull system in an SME bakery in Johannesburg. S. Afr. J. Ind. Eng. [online]. 2023, vol.34, n.3, pp.258-269. ISSN 2224-7890.  http://dx.doi.org/10.7166/34-3-2962.

Bakery X is 'n klein besigheid in Johannesburg, Suid-Afrika wat hulle gebak direk aan die eindkliënt verkoop. Bakkery X sukkel om in die spitstye van 06:00 tot 10:00 en 12:00 tot 14:00 in die vraag na vetkoeke te voorsien. Onderhoude is met werknemers gevoer om die produksie-en aanvraagbestuurspraktyke by Bakery X te identifiseer ten einde verbeteringsgeleenthede te evalueer. Die twee hoofknelpunte wat geïdentifiseer is, was 'n beleidsknelpunt (deeg-rysproses) en 'n kommunikasiebottelnek. In die huidige produksiestelsel word werk vrygestel op grond van waargenome vraag en nie werklike vraag nie, wat tot tekorte en die vorming van lang toue gelei het. 'n Hibriede druk/trek-produksiestelsel word voorgestel vir implementering om te help om die knelpunte in die produksieproses uit te skakel, deur 'n Kanban te gebruik om die vloei glad te maak en sodoende waarde aan die kliënt en aan Bakery X te lewer.

        · abstract in English     · text in English     · English ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License