Services on Demand
Article
Indicators
Related links
- Cited by Google
- Similars in Google
Share
South African Journal of Industrial Engineering
On-line version ISSN 2224-7890
Print version ISSN 1012-277X
Abstract
CHIKUMBIRIKE, M.O.; KANYEMBA, G.; CHIRINDA, G.P. and MATOPE, S.. Design of an automated monitoring and control system for the soft drink capping machine and process mixer. S. Afr. J. Ind. Eng. [online]. 2021, vol.32, n.3, pp.225-237. ISSN 2224-7890. http://dx.doi.org/10.7166/32-3-2637.
Hierdie artikel is gebaseer op botteleringproses optimering deur deurlopende verbetering. 'n Gevallestudie is by maatskappy XYZ geloods. Die Ses Sigma Definieer, Meet, Ontleed, Verbeter, en Beheer metodologie het getoon dat die bottelering en doppie-opsit prosesse defekte by die drie sigma vlak lewer. Die 5 Hoekoms, Pareto-kaart, visgraatdiagram en Verskaffers, Insette, Prosesse, Uitsette, Kliënte model het getoon dat los doppies (31.6%), lae opvulvlakke (29.2%) en leë bottels (28.9%) die vernaamste redes tot hoë kostes as gevolg van swak gehalte is. Die moniteringstelsel is ontwerp op die toegepaste wringkrag te meet, die doppie werkstuk status te monitor en die drankie temperatuur soos dit die hitteruiler verlaat te meet. Die verkoelingstelsel van die menger is ontwerp met n geslote lus beheerstelsel. As die drankie se temperatuur nie binne een of twee grade Celsius is nie, word dit gestuur vir sekondêre verkoeling, anders beweeg dit aan. Die glikol inlaatklep word aangedryf sodat die vloei van die verkoelingsmiddel aangepas word om te verseker die primêre verkoeling is doeltreffend. Die resultate toon dat dit moontlik is om die proses binne die ses sigma vlak te bedryf.