SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.65 issue1Struggles for African independent education and land rights on the Rand and the significance of the Tsewu court case, 1903-1905: A new analysisCannabis policing in mid-twentieth century South Africa author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • On index processSimilars in Google

Share


Historia

On-line version ISSN 2309-8392
Print version ISSN 0018-229X

Abstract

ROMMELSPACHER, Amy. Food, nutrition and the Afrikaans housewife in Die Huisvrou, 1922-1945. Historia [online]. 2020, vol.65, n.1, pp.38-60. ISSN 2309-8392.  http://dx.doi.org/10.17159/2020/v65n1a3.

In die bladsye van Die Huisvrou, 'n Suid-Afrikaanse tydskrif wat een van die eerste tydskrifte vir Afrikaanse vroue was, lê daar vreemde resepte, voedingswenke en verwagtinge oor die verhouding tussen vroue en kos. 'n Ondersoek van die tydskrif bewys dat daar 'n verwagting was dat kos 'n baie belangrike rol moes speel in die lewens van huisvrouens. Hierdie resepte en artikels gee 'n blik op wat tussen 1922 en 1945 as "voedsaame" kos beskou was, asook die deel wat voedselverwante aktiwiteite in vroue se alledaagse lewens sou hê. Die inhoud van Die Huisvrou onthul die idee dat vroue die gesondheid van hul gesin met hul kookkuns kon bepaal. Dit was van vrouens verwag om voedsel te gebruik om die gesondheid van hul gesin, en verder, "die nasie", te verseker. Die tydskrif gee ook inligting oor hoe vroue dié ideaal kon bereik.

Keywords : Vroue; voeding; kookkuns; huishouding; Afrikaanse huisvrouens; tydskrifte.

        · abstract in English     · text in English     · English ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License